Ano
Ne

JE VÁM VÍCE NEŽ 18 LET?

 

 

Pivovar Ferdinand s.r.o. dodržuje platný zákon o regulaci reklamy. Proto žádáme osoby mladší 18 let, aby nevstupovaly na naše internetové stránky.

Děkujeme za pochopení.

Aktuality a tiskové zprávy

KONEČNĚ NERUŠENÉ GRILOVAČKY, PIVOVAR FERDINAND DOVEZE PIVO AŽ NA ZAHRÁDKU I.

Léto je tady a jedno vychlazené pivo na žízeň je asi to nejoblíbenější přání v hospodách a barech. Co takhle pivem nehasit jen letní vedra, ale zkusit na něm uvařit něco dobrého? Vladimír Poštulka známý labužník a kritik jídla připravil ve spolupráci s Pivovarem Ferdinand pár chutných receptů, jak uvařit s pivem a na pivě staročeské pochoutky jako pivní sýr, světově proslulý pivní gulášek, či pravé holandské karbanátky na tmavém pivě.

Doporučujeme připravovat pokrmy ve spojení světlých a tmavých prémiových piv Ferdinand, které dodají jídlu ten správný říz. Zkuste vařit a přitom poválet na jazyku pivní speciály jako například bylinné polotmavé pivo Sedm kulí nebo světlý speciál d´Este. „Věříme, že z naší nabídky si vybere skutečně každý a naše skutečné pivo ocení sváteční pijani i fajnšmekři,“ říká sládek Pivovaru Ferdinand Jaroslav Lebeda. Proč to nezkusit přímo v akci a nepodlévat buřty něčím lepším pro okořenění chuti? Připravte si vařečky a otvíráky, začíná gurmánská pivní tour.

Recept na pivní sýr

Na čtyři porce potřebujete: 300 g tvarohu, 1 l světlého piva, kmín, sladkou mletou papriku, pepř, sůl.

Postup: Kmín umelte, smíchejte s paprikou a solí. Tvaroh (pokud možno méně tučný) rozmačkejte na kaši, zamíchejte do ní koření a zalijte v misce pivem. Přikryjte pokličkou. Nechte zrát za oknem asi 5 dnů. Potom sýr rozmixujte a nechte ještě další dva dny zrát. Podávejte s čerstvým pečivem, máslem a jemně nasekanou pažitkou.

Pivní guláš
 
4 porce: 500 g vepřové plece, 80 g sádla, 2 dl světlého piva, 1 plátek oschlého chleba, 20 mg hladké mouky, 1 stroužek česneku, kmín, pepř, sůl
 
Postup: Maso nakrájejte na kostky, osolte, opečte ze všech stran na sádle, potom podlijte pivem a duste do měkka. Potom maso vyjměte a vydušenou šťávu zahustěte moukou a strouhaným chlebem. Jakmile je omáčka hustá, rozmixujte ji a ochuťte kmínem a česnekem. Osolte a opepřete. Vraťte maso do omáčky a nechte ještě chvíli povařit. Podávejte s houskovým knedlíkem.
 
Buřty na pivě
 
4 porce: 4 špekáčky, 40 g sádla, 0,5 l piva, 2 cibule, 1 paprikový lusk, 1 feferonka, 100 g kečupu, 100 g rajčatového protlaku, paprika, pepř, sůl.

 Postup: Cibuli nakrájejte na kolečka, paprikový lusk zbavte jadřinců a nakrájejte na nudličky. Potom vše osmahněte na sádle, posypte sladkou mletou paprikou a nechte zpěnit. Přidejte rajčatový protlak a kečup, nechte chvíli dusit a potom zalijte pivem. Vhodnější je tmavé. Chvíli provařte, potom osolte a opepřete. Špekáčky oloupejte a vložte do vzniklé omáčky. Nechte zvolna zapékat pod pokličkou v troubě při 140 -150 °C - asi 50 minut.

Karbanátky na pivě
(toto jídlo je velmi oblíbené v Belgii)
 
4 porce: 250 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 2 housky, 2 vejce, 1 dl mléka, 50 g slaniny, 1 sardelka, 80 g másla, 2 dl světlého piva, hrst strouhanky, špetka strouhané citronové kůry, pepř, sůl
 
Postup: Maso pomelte, housku namočte v mléce, slaninu nakrájejte na kostičky, sardelku utřete na kašičku. Potom vše smíchejte a ještě jednou pomelte, osolte a opepřete, přidejte strouhanou citronovou kůru, vejce a je-li směs málo hustá, strouhanku. Ze směsi vytvořte karbanátky, které pak na másle opečete na obou stranách. Do zbylého tuku v pánvi přidejte pivo, nechte chvíli vařit, potom vložte karbanátky a na mírném ohni je pod pokličkou chvíli nechte dusit. Občas přelijte šťávou. Jakmile se šťáva téměř vypaří, podávejte s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
 
Ryba v pivním těstíčku

 
4 porce: 750 g rybího filé, 2 dl tmavého piva, 1 vejce, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 dl oleje, 1 lžička citronové šťávy, pepř, sůl
 
Postup: Vykostěná rybí filátka (mohou být například z tresky) omyjte a osušte. V misce rozšlehejte mouku, pivo, vaječný žloutek, sůl a pepř. Není-li těstíčko dostatečně husté, přidávejte mouku. Potom z vaječného bílku ušlehejte pevný sníh, ten vmíchejte do těstíčka. V těstíčku obalte filátka a osmažte je na oleji. Podávejte pokapané citronovou šťávou, jako příloha se hodí domácí hranolky.

20.6.2013

Seznam akcí

9.9.2017 Pivovarské slavnosti 2017

Tradiční Pivovarské slavnosti.

Začátek ve 12. hodin.

 

Zobrazit vše

Aktuality a tiskové zprávy

Nové pivo Ferdinand s přeškrtnutým klasem

Benešovský pivovar Ferdinand si nadělil ke 120. výročí od svého vzniku nový druh piva. Od června zařadí do sortimentu bezlepkové pivo, které je už devátým „bratrem“ v řadě skutečných piv. Je tak třetím tuzemským pivovarem, který vaří pivo bez lepku- glutenu. Výrobek patří do licenčního systému ELS, který je jednotný ve všech evropských zemích.

Pivovar získal vzácné deputátky

Benešovský pivovar Ferdinand získal žetony, které dostávali zaměstnanci pivovaru za první republiky jako deputát. Za jeden „poukaz“ si vyzvedli litr piva. Hodnota mincí může dnes znamenat jen pár stokorun, ale pro samotný pivovar má cenu velkou, především historickou.

Sedm Kulí z Benešova dostane Top Delikatesu

Benešov: Letos v pořadí 19. ročník veletrhu GastroFair Víno&Delikatesy, který se uskuteční ve dnech 26. – 28. 4. 2016 na pražském Výstavišti, představí během tří dnů největší expozici vín, destilátů a dalších nápojů včetně pochutin z „nových“ zemí Evropské unie. Pestrou nabídku doplní také točené pivo Ferdinand z Benešova.

Zobrazit vše